elektronist Linux haberler

Mandrake Linux 10.0 Official Paket ve ISO'ları Çıktı - 040528


19 Mayıs 2004'te Mandrake Linux 10.0 Official paket halinde satışa sunuldu. 25 Mayıs 2004'ten itibaren de Download Edition ISO'ları FTP sitelerinden indirilebiliyor.

Sürüm yayınlama yöntemindeki değişiklikten sonra ilk sürüm olan 10.0 sürümü ile eski yöntemde 'final' olarak adlandırabileceğimiz ancak yeni yöntemde CE-Community Edition olarak adlandırılan sürümünden sonra Official olarak adlandırılan sürüm paketlenerek satışa sunuldu. Official sürümü CE sürümünün daha fazla kullanıcı tarafından kullanılarak denenmesi sonucunda ortaya çıkan hataların giderildiği sürüm. Bu değişiklik ile Mandrake Linux kullanıcılara daha kararlı ve daha hatasız bir paket sunmakla kalmıyor aynı zamanda kendi mali durumunun düzelmesi için de önemli bir adım atmış oluyor. Geçen yıl bir tür 'iflas' pozisyonunda olan ve hisseleri borsada kullanılamayan MandrakeSoft kısa bir süre önce bu durumdan kurtuldu ve normal çalışmasına başladı. Aslında bu zor durumda iken bile bu kadar güzel işler yapan Mandrake'yi takdir etmek lazım.

Official sürümünün paketlerinin çıkması ve ISO'larının yayınlanması ile birlikte MandrakeSoft 10.1 sürümünün çalışmalarına da resmen geçmiş oluyor. Mandrake Linux 10.1 sürümünün tasarlanan çıkış tarihi Eylül 2004 sonu olarak belirtiliyor.


Burada yer alanlar GPL lisansı ile yayınlanmaktadır. Bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve şartta GPL lisansı haricinde kullanılamaz. Burada yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir sunucu, servis veya protocol yazı veya içeriği üzerinde hak iddia edemez. Haber ve yorumlarda yer alan kişi ve kurumların hakları saklıdır.

Copyright © elektronist.com 2002,2003,2004 - info@elektronist.com