elektronist Linux haberler

Mandrake Linux 10.1 CE Çıktı. - 040917


Mandrake Linux'un sürüm sistemine 10 versiyonu ile eklenen CE (Community Edition) sürümünün 10.1'i 16 Eylül 2004'te çıktı. Yeni sürüm her zaman olduğu gibi heyecan verici özellikler içeriyor. 10.1CE ISO'ları Mandrake Club üyelerine Bittorrent ile indirilmek üzere ve ayrıcı DVD olarak satışa sunuldu. Kısa bir süre sonra (muhtemelen 1 hafta kadar) FTP sitelerinde herkesin indirebileceği Mandrake Linux 10.1 CE Download Edition ISO'ları olarak yer alacak.

Bu yeni sürümde birçok alanda ve özellikle yeni teknolojiler için de destek yer alıyor. Ayrıca bütün programların da güncel sürümleri bulunmakta.

WiFi ve Intel Centrino© Teknolojileri: Mobil teknolojilerin kullanımına kolaylık ve konfor, WiFi ile wireless haberleşme alanına giriş ve Centrino teknolojisi kullanan dizüstü bilgisayarlardan en iyi performans alabilme olanakları getiriliyor. Bu sürüm ile centrino sürücüleri resmen Mandrake Linux dağıtımlarına dahil edilmiş oluyor.


Gelişmiş Dizüstü Bilgisayar Desteği: Mandrake Linux 10.1 CE, dizüstü bilgisayarların kendine özgü özellikleri olan ACPI, CPU frekans kontrolu gibi alanlarda otomatik tanıma, gelişmiş ve kullanıcı dostu yaklaşım kullanan ilk Linux dağıtımı oluyor. Birçok dizüstü bilgisayarlarda bulunan ancak kurulumdan sonra sürücüsünün kurulması gereken Synaptics Touchpad desteği de kurulumda otomatik tanıma ile bu sürümde yer alıyor.


Bluetooth desteği ile, bluetooth kullanan cep telefonu veya PDA'lar gibi cihazlara erişim çok kolay hale getiriliyor. Daha önceki sürümlerde de yer alan bu özellik artık standart hale gelmiş oluyor.


Gnome 2.6: Kullanıcı erişimi, genel kararlılık ve hız konularında iyileştirmeler içeren sürüm aynı zamanda beraberinde gelen yardım sistemini de sunuyor.


KDE 3.2.3: Mandrake varsayılan masaüstü ortamı olarak KDE'nin 3.2.3 sürümünü sunuyor. Bu sürüm kararlılık nedeniyle seçilmiş. Mandrake Club üyeleri ve DVD alanlar ayrıca KDE 3.3'ü de elde edebiliyorlar.


Mandrake Linux Community Edition sürümleri, son sürüme hataları olabileceğini kabul ederek hemen sahip olmak isteyenler için olan sürümlerdir ve 'beta' veya 'Club' sürümü değildir. Mandrake'nin takvimine göre CE sürümü yayınlandıktan iki-üç ay kadar sonra Official sürümü çıkacak. 10.1 Official Edition için verilen tarih olarak Kasım 2004 geçiyor. CE sürümünün kullanımı ile yapılacak düzeltmelerin hepsi uygulanarak OE elde edilecek. CE sürümü paketlenerek satılmazken OE sürümü paketlenerek satılan sürüm olacak.

Daha geniş bilgi için: Mandrakesoft releases version 10.1 of Mandrakelinux OS


Burada yer alanlar GPL lisansı ile yayınlanmaktadır. Bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve şartta GPL lisansı haricinde kullanılamaz. Burada yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir sunucu, servis veya protocol yazı veya içeriği üzerinde hak iddia edemez. Haber ve yorumlarda yer alan kişi ve kurumların hakları saklıdır.

Copyright © elektronist.com 2002,2003,2004 - info@elektronist.com