elektronist Linux haberler

MandrakeLinux 10.1 Official Download Edition Çıktı. - 041208


MandrakeLinux 10.1 Official sürümü kutulu olarak satışa sunulmasının ardından şimdi de Download Edition olarak tüm linux kullanıcılarına ftp sitelerinde sunuldu. Mandrake 10.0 ile sürüm sürecindeki değişikliğin ardından ikinci sürüm olan 10.1'in CE tipini bir süre önce çıkarmış ve kısa bir süre önce de OE tipi MandrakeClub üyelerine sunulmuştu. PreOfficial diyebileceğimiz CE sürümünden sonra gerçek sürüm olan Official sürümü artık herkese açıldı. MandrakeLinux 10.1 Official Download Edition 3 CD'den (ISO)oluşuyor. Buna ek olarak MandrakeClub üyeleri, üyelik türlerine göre, 4. ve 5. CD'nin ISO'sunu da elde edebiliyorlar.

MandrakeLinux GPL lisanslı ve 'Community Based' (Kullanıcı Tabanlı) bir dağıtımdır. Geliştirilmesi bir çekirdek grup etrafında binden fazla geliştirici ve katkıda bulunan herkes tarafından yapılmaktadır. MandrakeClub üyeleri her yeni sürümde belirli bir zaman (iki veya üç hafta) için önceliğe sahip olmakla birlikte bu süre sonunda bütün paketler ftp sitelerinde tüm kullanıcılara açıktır. Binlerce paket, MandrakeLinux için kullanıma hazırdır. Özel lisansa sahip olup (GPL lisansı olmayan) yalnızca kutulu dağıtımlarda bunan paketler bir istisna teşkil etmektedir. Bu paketler arasında Conexant ve Lucent modem sürücüleri, Acrobat Reader, Macromedia Flash eklentileri gibi programlar yer almaktadır.

Mandrakelinux 10.1 dağıtımında aşağıdaki temel yazılım paketleri bulunuyor:

Linux Kernel 2.6.8 (2.6.9rc'den çeşitli düzeltmeler ile)
Xorg 6.7.0
KDE 3.2.3
GNOME 2.6
Glibc 2.3.3, GCC 3.4.1
Apache 2.0.50, PHP 4.3.8
MySQL 4.0.18, Samba 3.0.6
Mozilla 1.7.2, GIMP 2.0.4
OpenOffice.org 1.1.3

MandrakeLinux 10.1 Official Download Edition ISO'larını http://www.mandrakelinux.com/us-en/ftp.php3 adresinden temin edebilirsiniz.


Burada yer alanlar GPL lisansı ile yayınlanmaktadır. Bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve şartta GPL lisansı haricinde kullanılamaz. Burada yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir sunucu, servis veya protokol yazı veya içeriği üzerinde hak iddia edemez. Haber ve yorumlarda yer alan kişi ve kurumların hakları saklıdır.

Copyright © elektronist.com 2002,2003,2004 - info@elektronist.com